vrijdag, november 19, 2004

19/11: Bring it on!

Hardly daring to breath, a new life you perceive
You try hard not to break the spell
While at once it seems both, so far and yet so close
Close your eyes, it's about to begin
(Robin Trower)

Gisteren naar het UZ geweest voor de laatste voorbereidingen voor we effectief aan de IVF beginnen.

Om te beginnen kregen we het "stimulatieschema" mee. Wat de term ook laat vermoeden: het gaat hier helaas louter om de data en tijdstippen van de hormonale injecties, vitaminen en antibiotica die je moet slikken. ;-)
Ik moet op 23/11 (dinsdag dus al!) beginnen met het inspuiten van Decapeptyl; een hormoon dat mijn eigen hormoonactiviteit zal stilleggen; een soort van kunstmatige menopauze dus. Naar het schijnt inclusief vapeurs en stemmingswisselingen enzo.. Ben benieuwd! :-)
Vanaf 25/11 komt daar nog een 2de dagelijkse injectie bij, nl. Menopur, die de rijping van de eicellen bevordert. De eerste keer/keren komt iemand van de thuishulp de injectie zetten, maar het is de bedoeling dat ik het vrij snel zelf begin te doen; het is immers veel leuker om op zo'n momenten van niemand anders afhankelijk te zijn, newaar.
Op 02/12 zullen ze dan voor het eerst controleren hoever ik sta qua aantal en grootte van de eicelletjes.

Het beste hadden ze voor het einde bewaard: de echo. Altijd een bijzonder aangenaam moment waar ik erg naar uitkijk. NOT! De vrouwelijke lezers onder jullie herkennen ongetwijfeld dit gevoel van gêne: met je benen gespreid liggen voor een volslagen vreemde die met een soortement stok in je zit te koteren. De mannelijke lezers onder jullie zijn ondertussen ongetwijfeld al gevlucht wegens "too much information" of wegens een vaag gevoel van misselijkheid na een te sterk inlevingsvermogen. ;-) Want geef toe: onze ventjes zijn niet de dapperste op dat vlak hé. Sterk geslacht, m'n amehoela! :-)

Enfin, dit alles om te zeggen dat op de echo alles perfect normaal was. Gelukkig, want je zal het altijd zien dat er op het laatste moment nog een hindernis is: een cyste, een vleesboom of iets anders; als het maar de vlotte werking van 't heelal (allez, of toch het mijne ;-) ) tegengaat. Maar Murphy hield vast een winterslaap, want de poging kan na deze laatste check-up dus definitief van start gaan!

En dat het van start mag gaan, zeg ik u! Na al die maanden van onderzoeken, uitstellen, afwachten, mag het nu echt wel gaan beginnen! Op naar dinsdag dus!