vrijdag, mei 05, 2006

05/05: Het aftellen is nu echt begonnen!

Gister op controle bij de gyne bleek dat mijn baarmoederhals verweekt is en dat ons Zoeterwtje mooi aan het indalen is. Mijn lichaam is zich dus perfect mooi op schema aan het voorbereiden op de bevalling. Hoewel het eigenlijk ook geen exacte wetenschap is; er zijn vrouwen die op 28 weken 3cm opening hebben en uiteindelijk op 42 weken nog moeten ingeleid worden. Er zit dus niets anders op dan afwachten. Maar dat het nog maximum 6 weken gaat duren voor ons Erwtje ter wereld komt, staat vast! :-)))) Maf idee hoor.. Zeker gezien van waar we komen..

Hij/zij was goed gegroeid ook; maar zit niet meer zò ver voor op schema: 2kg700. 't Zal nog steeds een ferm boeleke zijn (geschat geboortegewicht 3kg500), maar niet uitzonderlijk zwaar. Toch een beetje tot opluchting van de mama. :-))

Ik was mijn gebruikelijke 100gram bijgekomen, dus voor mij is zwanger zijn blijkbaar nog steeds het beste dieet. :-)Week 35
Je baarmoeder bereikt haar hoogste punt, dat wil zeggen dat je maag en longen steeds minder plaats hebben. Je kan dan ook last hebben van maagzuur en/of kortademigheid.
Je baby is volop bezig met zijn vetlaag verder op te bouwen. Je baby is nu 44 cm en weegt al 2500 gram.

Vanaf nu meer op controle: binenn 2 weken alweer!Week 36
Je baby is er nu bijna aan toe om geboren te worden, alleen zijn zijn longetjes nog niet helemaal klaar. Rond deze tijd daalt je baby in, wat wil zeggen dat je weer wat meer plaats krijgt voor je maag en longen. Misschien moet je nu terug meer gaan plassen, omdat je baby na het indalen lager in je buik komt te liggen en zo tegen je blaas kan drukken. Je baby is nu 45 cm groot en weegt een goede 2900 gram.


3 Comments:

Blogger Twijfelaartje said...

Hey Veerle, ik hoop dat de laatste weken lichamelijk niet al te zwaar worden. Misschien worden de maagklachten iig wat minder, nu het indalen is begonnen.Geniet maar lekker van de laatste weekjes !!!!

José XXX

11:22 p.m.  
Anonymous Anoniem said...

hiep hiep hoeraaaa; de indaling (én aftelling) is begonnen :-)
tante sas

7:26 p.m.  
Blogger Maya said...

waaaaaaaaaaa, nog maximum 4 weken te gaan...zo snel dat dat ineens gaat zeg
je bent in ieder geval brent zijn magische grens al goed overgestoken ;-))
wie had dat een jaar geleden gedacht hé
Ik wens jullie allebei een wolk van een baby toe.
En de mama eerst nog een vlotte bevalling (je kan het, kom op! ;-))
zoooooooo spannend, pffffff
liefs maya

4:16 p.m.  

Een reactie posten

<< Home