dinsdag, januari 31, 2006

31/01: Nog meer gekabbel..

Hey iedereen!

Eigenlijk weer niet veel speciaals te melden hoor.. Allez, voor mij is zowat iedere dag een hoogdag ;-D maar voor jullie is het waarschijnlijk gewoon meer van hetzelfde. ;-)

Ben vorig weekend om de eerste zwangerschapskledij geweest! Ik paste maar in 1 broek meer, dus dat werd tijd. :-) 1 broek gekocht (jeezes, wat is er weinig keuze :-/ ) en 1 buikband (leuk accessoire om je outfit wat op te vrolijken en het buikje te benadrukken ;-) ). Volgende week heeft mijn ventje een week vrij en dan gaan we eens deftig shoppen! Jeej!

Er staan dan nog wel meer baby-dingen op het programma trouwens: geboortelijst vastleggen, kinderkamer wordt geschilderd, afspraak met Vrijzinnigen ivm geboorteceremonie, uitkijken naar zaaltje voor die ceremonie en aansluitende babyborrel, enz.. Leuk, leuk, leuk! :-)

Lichamelijk gaat het niet al te best de laatste dagen/weken.. De misselijkheid is voor 95% van de baan, maar aiaiai, die maagpijn.. :-(( Houdt me 's nachts serieus wakker, samen met de bekkenpijn. Slaap in beetjes van anderhalf uur.. Ach ja, is om alvast te oefenen zeker? ;-)

Maar het is vooral toch genieten hé! De schopjes worden steeds duidelijker (ik herken er nu ook een patroon in: bij het ontwaken, het inslapen, na het eten, enz.. ) en de eerste opmerkingen van onbekenden over mijn overduidelijk zwanger buikje zijn ook een feit! Echt super; samen met het feit dat we ons zoet erwtje nu ook bij naam kunnen aanspreken, zorgt dat er allemaal voor dat het nakende ouderschap steeds echter wordt.

Nog even checken waar we precies zitten:

Week 21:
Nu heeft je baby nog alle ruimte om te bewegen, daardoor kun je hem de ene keer onder en de andere keer boven in je buik voelen. Zijn huidje is al minder doorzichtig aan het worden. Je baby is nu 27 cm groot en weegt 380 gram.


Week 22:
Je baby is vooral actief als jij rust of slaapt. Ben jij daarentegen actief, dan wordt hij door je bewegingen als het ware in slaap gewiegd. Opmerkelijk is dat elke foetus, hoe klein hij ook is, zijn eigen favoriete slaaphouding heeft. Er komt nu een laagje vernix op het babyhuidje, dit zal je baby's velletje beschermen tegen de langdurige inwerking het vruchtwater. Bij de geboorte is het meeste huidsmeer alweer verdwenen, het beetje dat overblijft helpt de tocht doorheen het geboortekanaal te vergemakkelijken. Je baby is nu 29 cm groot en weegt 440 gram.




Ongelofelijk! Als alles goed gaat, hebben we ons ************** (censuur! :-) ) binnen een maand of 4 bij ons!!!!! :-))))))))

2 Comments:

Blogger josé said...

pfffff...wat een lange naam, of zit de achternaam daarbij ? ;)
Het schiet echt op ineens zeg....

Wat houdt een geboorteceremonie in ( dat kennen wij niet hier )

Jammer van al die klachten, maar....ze zeggen dat je dan een gemakkelijke bevalling krijgt.

3:25 p.m.  
Blogger Veerle Nijs said...

Goh, met geboorteceremonie bedoel ik gewoon een ceremonie (met liedjes en gedichtjes en beloften van meter en peter enzo) om de geboorte van ons kindje te vieren. Een beetje zoals een doopfeest, maar dan geleid door een moreel consulent van de Unie der Vrijzinnigen (niets gelovigs dus).

Goed nieuws van die makkelijke bevalling! Laat de kwaaltjes maar komen dan! :-)

5:45 p.m.  

Een reactie posten

<< Home