maandag, januari 16, 2006

16/01: He/she is alive and kicking!!

No more keeping quiet this life inside of me
Aaron linesWat zaaaaaaalig, die kleine schopjes binnenin mijn buik!! Ja hoor: sinds gisteren ben ik er zeker van: dit kan niet meer verward worden met borrelende darmen: dit zijn wel degelijk schopjes!! Ik loop hier dus echt weer op wolkjes èn met een vrij onnozel ogende grijns op mijn gezicht. :-) Dat ik dit mag meemaken.. Somebody up there likes me! :-)

Ik ben nu ook halfweg, wat wil zeggen dat in deze periode ongeveer ons kindje de geluiden buiten de baarmoeder ook kan waarnemen. We hebben een boekje gekocht dat ons daar alles over vertelt: wat de baby dan precies allemaal kan horen, hoe dat voor hem/haar moet klinken en dat hij/zij zelfs kan onthouden! Als je dus een bepaald nummer vaak draait tijdens je zwangerschap of je leest iedere dag hetzelfde gedicht voor, kan hij/zij dat later herkennen als hij/zij geboren is! Dat gaan we dus eens uittesten hé; alleen zijn we er nog niet uit welk nummer en welk gedicht. :-) Ook is uit onderzoek gebleken dat baby's vooral kalm worden van Mozart en piano, dus die 2 dingen galmen hier vanaf nu meer door de boxen dan anders!


Nog even de ontwikkeling overlopen:

Week 19:
De knopjes voor de blijvende tanden worden nu reeds gevormd. Zijn eerste donshaartjes verdwijnen en worden vervangen door een iets dikkere soort. Is dit je eerste baby, dan zal het waarschijnlijk niet meer lang duren eer je hem voor het eerst voelt. Je baby is nu 22 cm groot en weegt 250 gram.


Week 20:
Je baby groeit nu heel snel. Ook zijn spieren zijn sterker geworden waardoor je zijn bewegingen beter kunt voelen. Precies vlindertjes in je buik. Je baby is nu 25 cm groot en weegt ongeveer 320 gram.
Morgen alweer naar de gynaecoloog! Ben razend benieuwd; het ging deze keer een uitgebreide echo zijn waarin ze alle organen bekijken. En dan is er natuurlijk nog altijd de kwestie van het geslacht. Wie weet moet ik vanaf morgen niet meer hij/zij schrijven! :-)

5 Comments:

Blogger Twijfelaartje said...

Heerlijk hè, die schopjes en de wetenschap dat hij ( zij) nu ook geluiden van buitenaf kan horen.
Niet meer vloeken dus vanaf nu. ;)

Er zijn trouwens ook speciale cd's te koop met voor het babietje hele fijne geluidjes.

10:40 p.m.  
Blogger Wolfje said...

Ja, zo'n CD zit ook bij dat boek waar ik het over had! Snoooeeezig!!!! :-))))

10:50 p.m.  
Blogger Twijfelaartje said...

ik had een cd ( heette tingels, geloof ik )met muziek een beetje tegen licht klassiek aan, daar waren ook versies van voor pasgeboren babietjes. Ik zal eens kijken of en waar ik ze nog heb.
Als ik ze nog vind, neem ik ze wel mee tijdens eerstvolgende meeting.
Ik geloof niet dat ik ze nog nodig heb ;)

11:51 p.m.  
Blogger Maya said...

Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap een cdtje van "pampers" met de geluiden zoals de baby die hoort in de baarmoeder, stemmen, muziek, heel leuk!
Als je wil zal ik die eens zoeken.
En spannend ook die structurele echo, toen wisten wij bij arne dat het een jongen ging zijn, dus ik ben al benieuwd :-))

9:04 a.m.  
Blogger Wolfje said...

Thanks allebei! Lijkt me wel leuk! :-)

11:49 a.m.  

Een reactie posten

<< Home