maandag, december 19, 2005

19/12: Sliding doors

Iemand de film "Sliding doors" gezien? Gwyneth Paltrow haalt net OF haalt net nièt haar trein, waardoor ze ofwel net wèl hare sjoe betrapt of net nièt. Gevolg: haar leven verloopt 2 keer helemaal anders.

Hoewel: het einde is 2 keer hetzelfde.. Hmm.. dit had ik beter eerst van tevoren even bedacht hé. Alleszins: het is soms echt maf om eens te bedenken hoe je leven er had kùnnen uitzien.

Zo kregen we onlangs van beide adoptiebureaus waar we ingeschreven waren, de uitnodiging voor het volgende gesprek. Hebben natuurlijk beide bureaus verwittigd dat we ondertussen zwanger geworden zijn, maar dat deed echt raar. Voor zò veel jaren (om niet te zeggen mijn hele leven) ben ik ervan overtuigd geweest dat zwanger zijn niet voor mij zou zijn en dat ik later een kindje zou adopteren.. Ik was volledig aan dat idee verkocht en zag het al helemaal voor me. Ik wist meer over hechtingsstoornissen dan over zwangerschapskledij.

Ik ben zwanger zijn eigenlijk maar gaan appreciëren toen ik het al was. Daarvoor was dat een wereld waar ik me van afsloot zoals je het ook niet nodig vindt je te gaan verdiepen in de kunst van het lood gieten, omdat je vanzeleven geen loodgieter gaat worden.

Het deed ook raar omdat we nu definitief van die wachtlijsten zijn geschrapt zijn en ik soms nog steeds niet kan geloven dat er ook effectief een kindje gaat komen, dat ik nu zo'n beetje schrik heb dat we te vroeg die bruggen hebben opgeblazen.

Maar bon, allemaal ge-luxeprobleem-pieker dus, want dat ons kindje nog steeds alive and well (en binnenkort hopelijk ook kicking :-) ) in mijn buik zit, kunnen we iedere dag horen dankzij de Babysound. Hij/zij heeft trouwens ondertussen de kaap van de 16 weken bereikt!

Dit stond er vorige week te gebeuren:

"Je baby zal nu ongeveer zo groot als een koffielepeltje zijn. Hij krijgt zijn eerste donshaartjes (lanugo), die dienen om het huidsmeer (vernix) op zijn plaats te houden. Dat huidsmeer beschermt je baby dan weer tegen infecties, helpt om hem op temperatuur te houden en vergemakkelijkt de doorgang door het geboortekanaal tijdens de bevalling.Je baby is nu 12,5 cm groot en weegt 95 gram."


En sinds zaterdag staat dit op het programma:

"Je baby heeft nu hele kleine vinger- en teennageltjes gekregen. En ondertussen is zijn ganse lijfje al bedekt met die fijne donshaartjes of lanugo. Je baby is nu zo'n 15 cm groot en weegt 125 gram."

En zo ziet het er uit:Overmorgen alweer naar de gyne. Zooooooo spannend alweer! Zeker omdat we nu ook misschien al het geslacht gaan kunnen zien! :-)))))) Daarna komt natuurlijk het dilemma of we dit geweldig geheim ook met de rest van de wereld gaan delen.. ;-)

Oh ja: vinden jullie de banner hierboven even schattig als ik? Vast niet, maar bon: ik zou dat staafje zo willen vastnemen, in een doosje stoppen en overal mee naartoe nemen om af en toe naar te kijken en te weten:
JA! IK! BEN! ZWANGER!

3 Comments:

Blogger Twijfelaartje said...

Wat is deze babysteps een heerlijk document voor jullie hummeltje later. :love:
Bewaar het maar goed !!!

9:42 p.m.  
Blogger Wolfje said...

Ja, net zoals met ons huwelijk ga ik een kist maken met daarin allerlei aandenkens enzo. Zo heb ik nog het plakkertje dat op mijn arm zat na de allereerste bloedafname (dus de dag dat ik hoorde dat ik zwanger was), net als het briefje waar ik met bibberende handen opschreef hoeveel mijn HCG was enzo toen ik het verlossende telefoontje kreeg die dag enzo. En wenskaartjes die we gekregen hebben en de cartoon van Vliegerke enzo.. Moet leuk zijn om dat inderdaad te hebben als je groter bent hé. :-)

11:01 p.m.  
Blogger Maya said...

't Moet vooral heel hartverwarmend zijn om te kunnen lezen en zien hoe erg je gewenst bent.
Dat is niet voor elk kindje weggelegd, jammer genoeg. Gelukkig komt jullie erwtje wel met zijn of haar gat in de boter terecht, ik kan me geen liefdevollere ouders voorstellen!!!

5:17 p.m.  

Een reactie posten

<< Home